Ghee ehk selitatud või (võiõli) on peamiselt India köögis kasutusel olev rasvaine. Ghee valmistamiseks kuumutatakse võid madalal temperatuuril, et eemaldada vesi, piimavalgud ja -suhkrud. Ajurveeda peab gheed kõikidest inimtoiduks sobivatest rasvadest inimesele parimaks. Seda kasutatakse nii toidu kui ravimina, et toita keha kudesid, puhastada toksiinidest, parandada silmade tervist, alandada kolesterooli, tugevdada immuunsüsteemi ja toetada elujõudu.
Gheed nimetatakse ka “aju toiduks”, sest ta teravdab mõistust ja parandab mälu. Ghee soodustab seedimist, ärritamata magu ja aitab tasakaalustada mao happelisust. Ghee aitab kanda maitseainete ja teiste toiduainete raviomadusi keha kudedesse ja rakkudesse, mistõttu loetakse teda ajurveedas toiduaineks, mis toob head tervist, elujõudu ja pikaealisust. Samuti on Ghee hea kuiva naha korral, toimides niisutavalt ja toitvalt keha seestpoolt väljapoole. Seda võib kasutada ka välispidiselt naha võidmiseks.
Ghee on või, õli ja rasva asendaja, mis sobib toiduvalmistamiseks, küpsetamiseks, praadimiseks, frittimiseks ja röstimiseks, valmisroogade täiustamiseks ning nahahoolduseks. Gheed võta purgist vaid puhta ja kuiva lusika/noaga, nii säilib see ka toatemperatuuril kuid!